Hobbies - Gerry en Rob

Ga naar de inhoud

Hobbies

Over ons
Wij hebben een aantal gezamenlijke hobbies:

 • Schilderen
  Wij hebben schilderlessen op de School voor de Schilderkunst in Wehe den Hoorn, onder de inspirerende leiding van twee bekende Ploegschilders Antje Sonnenschein en Theo Onnes. Deze school is medio 2019 opgeheven en heb ik (Gerry) de lessen vervolgd in het sfeervolle atelier van An tje Sonnenschein in Wirdum. Ook volgt Gerry al geruime tijd lessen portretschilderen bij Marleen Bakker.
  Rob heeft in het verleden een aantal schilderlessen gevolgd en heeft dat hier in Groningen weer opgepikt.
  Onze schilderijen vind je op onze websites www.robhigler.nl en www.gerrysschilderijen.nl.

 • Bridgen
  Wij bridgen al een aantal jaren samen. In Utrecht hebben wij in 2005 een bridgevereniging opgericht, die liep als een trein. Na onze verhuizing zijn wij samen lid geworden van de Bridgevereniging Winsum. Gerry heeft het clubbridge inmiddels vaarwel gezegd, maar Rob Rob speelt ook nog op de maandagmiddag met een clubje in de synagoge, zo'n 20 meter vanaf ons huis. Verder bridgen wij eens in de 6 weken met een aantal vrienden in Schouwerzijl bij vrienden die een heerlijke grote tuin hebben; bij goed weer kunnen wij heerlijk buiten spelen.

 • Muziek
  Wij houden beiden van muziek, maar onze muzieksmaken lopen nogal uiteen. Rob is een grote fan van Van Morisson, terwijl ik dol ben op Bruce Springsteen. Over het algemeen levert dat geen problemen op. Onze smaak wat klassieke muziek betreft matcht beter. In onze kast staan heel wat cd's en lp's, keurig gecatalogiseerd in de database op de computer (Music Collector). Ik heb alle singels die ik vanaf begin jaren 60 heb verzameld bewaard.

 • Lezen
  Wij zijn dol op Scandinavische thrillers. In onze boekenkasten vind je het volledige oevre vano.a.  Henning Mankel (Wallander), Peter Robinson (Inspector Banks) en Jussi Adler-Olsen. In onze boekenkasten staan ruim 800 boeken, keurig gecatalogiseerd in  de database op de computer (Book Collector).

 • DVD
  Wij hebben ook een aardige colletie dvd's opgebouwd, vooral thrillers. Ook die zijn gecatalogiseerd (Movie Collector). Dat catalogiseren is overigens een tic van Gerry.

 • Fietsen
  Wij fietsen wat af op het Hoogeland; Rob op zijn aangepaste ligfiets en ik op mijn fiets met trapondersteuning. Wij wonen in een van de fraaiste fietsgebieden van Nederland (vinden wij). Als het weer het toelaat trekken wij er op uit. Heerlijk.

 • Vrijwilligerswerk
  Verder zijn wij hier ook weer het vrijwilligerswerk ingerold. Wij zijn actief in het VN Panel Hoogeland; Rob als VN-ambassadeur en Gerry als webmaster en administrateur van de Vriendenkring van het VN Panel. Wil je meer weten over wat het VN Panel doet, kijk dan even op hun website.
© Gerry Jöris en Rob Higler (2020)
Terug naar de inhoud