Hobbies - Gerry en Rob

Ga naar de inhoud

Hobbies

Over ons
Wij hebben een aantal gezamenlijke hobbies:

 • Schilderen
  Wij volgen schilderlessen op de School voor de Schilderkunst in Wehe den Hoorn, onder de inspirerende leiding van twee bekende Ploegschilders Antje Sonnenschein en Theo Onnes.
  Rob heeft in het verleden een aantal schilderlessen gevolgd en heeft dat hier in Groningen weer opgepikt. Sinds maart 2016 volg ik ook schilderlessen bij de School voor de Schilderkunst in Wehe den Hoorn. Deze school is opgericht door Ankie en Theo Onnes; zij bestieren ook de Galerie Het Raadhuis*) in Eenrum, waar steeds prachtige exposities gehouden worden, zoals van Dorus Brekelmans, Cees Vegh, Minne Onnes, Gerda Onnes, Sonja Brussen, Henk van Donk en Grietje Postma.
  Onze schilderijen vind je onder het menu "Onze Schilderijen".
  *) Galerie Het Raadhuis organiseert een aantal tentoonstellingen per jaar. Informatie over de lopende tentoonstelling "Doar bluit mien Eerdappeland" vind je hier.

 • Bridgen
  Wij bridgen al een aantal jaren samen. In Utrecht hebben wij in 2005 een bridgevereniging opgericht, die liep als een trein. Na onze verhuizing zijn wij samen lid geworden van de Bridgevereniging Winsum. Rob speelt ook nog op de maandagmiddag met een clubje in de synagoge, zo'n 20 meter vanaf ons huis. Verder bridgen wij eens in de 6 weken met een aantal vrienden in Schouwerzijl bij vrienden die een heerlijke grote tuin hebben; bij goed weer kunnen wij heerlijk buiten spelen.

 • Muziek
   
  Wij houden beiden van muziek, maar onze muzieksmaken lopen nogal uiteen. Rob is een grote fan van Van Morisson, terwijl ik dol ben op Bruce Springsteen. Over het algemeen levert dat geen problemen op. Onze smaak wat klassieke muziek betreft matcht beter. In onze kast staan heel wat cd's en lp's, keurig gecatalogiseerd in de database op de computer (Music Collector). Ik heb alle singels nog die ik vanaf begin jaren 60 heb verzameld.

 • Lezen
  Wij zijn dol op Scandinavische thrillers. In onze boekenkasten vind je het volledige oevre vano.a.  Henning Mankel (Wallander), Peter Robinson (Inspector Banks) en Jussi Adler-Olsen. In onze boekenkasten staan ruim 800 boeken, keurig gecatalogiseerd in  de database op de computer (Book Collector
  ).

 • DVD
  Wij hebben ook een aardige colletie dvd's opgebouwd, vooral thrillers. Ook die zijn gecatalogiseerd (Movie Collector). Dat catalogiseren is overigens een tic van Gerry.

 • Fietsen
  Wij fietsen wat af op het Hoogeland; Rob op zijn aangepaste ligfiets en ik op mijn fiets met trapondersteuning. Wij wonen in een van de fraaiste fietsgebieden van Nederland (vinden wij). Als het weer het toelaat trekken wij er op uit. Heerlijk.

 • Vrijwilligerswerk
  Verder zijn wij hier ook weer het vrijwilligerswerk ingerold. Wij zijn actief in het VN Panel Hoogeland; Rob als VN-ambassadeur en Gerry als webmaster en administrateur van de Vriendenkring van het VN Panel. Wil je meer weten over wat het VN Panel doet, kijk dan even op hun website. Ook heeft Gerry de website voor de Ruilkring Hogeland gemaakt en onderhoudt die. Wij zijn daar ook lid van. Voor informatie moet je maar even op de website kijken.
© Gerry Jöris en Rob Higler (2019)
Terug naar de inhoud